Akcija meseca marca - hitri osebni test železa v krvi!

Za samo 12,75 €!!!

Kaj je anemija

Anemija, znana tudi kot slabokrvnost, je bolezensko stanje, ki nastane zaradi zmanjšane skupne količine hemoglobina v organizmu. Hemoglobin je barvilo, ki se nahaja v krvi, natančneje v naših rdečih krvničkah. Ste se kdaj vprašali, kako kisik iz pljuč pride v preostale dele telesa? Za prenos tega življenjsko pomembnega plina v tkiva organizma je odgovoren prav hemoglobin! Poleg prenosa kisika je odgovoren tudi za transport ogljikovega dioksida v nasprotno smer – iz tkiv v pljuča.

Vzroki za anemijo

Vzroke za nastanek anemije lahko v grobem razdelimo v dve veliki skupini. Anemija je lahko posledica motene tvorbe hemoglobina ali pa posledica prevelike izgube ali pospešenega razpada eritrocitov. Eritrociti, ki vsebujejo hemoglobin nastajajo, tako kot vse druge krvne celice, v kostnem mozgu.

Motena tvorba hemoglobina je najpogosteje posledica pomanjkanja snovi, ki so potrebne za njegovo nastajanje. Najpomembnejši vzrok za nastanek te vrste anemije je pomanjkanje železa, redkeje pa pomanjkanje vitamina B12 ali folne kisline. Drugi razlog za moteno tvorbo hemoglobina so kronične okužbe, vnetja, malignomi ali okvara ledvic.

Drugo veliko skupino anemij predstavljajo tiste, ki so posledica krvavitve ali prehitrega oziroma prekomernega razpada eritrocitov. Anemija zaradi krvavitve je običajno posledica večjih krvavitev, najpogosteje iz prebavil ali pri ženskah iz rodil in pa seveda ob poškodbah. V kolikor pa so krvavitve manjše, vendar dolgo trajajoče pa pride do anemije predvsem zaradi pomanjkanja železa.

Hitir osebni test anemije - količine železa v krvi, priporočamo, ko se pojavijo znaki anemije.

Osebni diagnostični test je natančen in preprost, tako da ga lahko izvajate v zasebnosti vašega doma in predstavlja diskreten način za ugotavljanje vašega zdravstvenega stanja.

Test je namenjeni odkrivanju potencialnih težav pred pojavom očitnih znakov ali simptomov.

Znaki anemije

Znaki anemije so po eni strani posledica zmanjšanega dotoka kisika v tkiva, po drugi strani pa posledica kompenzacijskih mehanizmov organizma, ki zmanjšano kolièino kisika nadomesti z povečanim pretokom krvi in redistribucijo krvi v organe, ki potrebujejo več kisika. Težave, ki jih ima bolnik zaradi anemije so odvisne od stopnje anemije, od hitrosti nastanka in od morebitne prizadetosti drugih organskih sistemov, predvsem srca, ožilja in pljuč.